De laatste verzorging… | Afscheid

De laatste verzorging…

De tijd die tikt en het hartje geeft de laatste slag. En dan staat de wereld even stil. Definitief afscheid nemen is het volgende wat gaat komen.

Dit laatste stukje start met de verzorging. Natuurlijk willen wij dat onze dierbare er zo mooi mogelijk uitziet, goed en verzorgd. Er wordt gewassen en gekleed. Maar er moeten ook nog een aantal handelingen plaatsvinden om tot dit resultaat te komen.

RITUEEL

Samen met het team van Afuitex, Niels en Maike, betrekken wij u als nabestaande heel graag bij deze laatste verzorging. Want hoe fijn is het om ook van deze verzorging een ritueel te maken. Het samen verzorgen en kleden van uw dierbare kan zo van waarde zijn. Want visueel afscheid nemen is de eerste stap in een goed rouwproces.

DEPARTURES

In Japen is er voor dit laatste stukje verzorging een heel ritueel. Ik zag dit in de film “Departures” waar ik eerder een blog over schreef. Met zoveel liefde wordt dit ritueel uitgevoerd dat het ook gewoon mooi is om naar te kijken en te onthouden.

AFSCHEIDSFOTOGRAFIE

Fotografie bij een afscheidsceremonie wordt gelukkig steeds gewoner maar waarom niet vanaf de start van de afscheidsweek. De rouwroes gaat in op het moment van overlijden van onze dierbare en daardoor worden momenten niet meer bewust meegemaakt.

SELFIE

Natuurlijk worden er tegenwoordig veel foto’s gemaakt met je telefoon. Gelukkig worden deze ook steeds beter, ook in het donker. Maar waar ben JIJ in dit geheel. Een selfie met jouw dierbare is niet echt de bedoeling en een professioneel kijkt toch anders dan jij. Juist het vastleggen van die liefdevolle momenten kan het verschil zijn tussen een kiekje en een waardevolle herinnering.

VASTLEGGEN

De laatste verzorging van uw dierbare is een intiem en vaak emotioneel moment wat door het team van Afuitex met liefde wordt uitgevoerd en begeleidt en wat door mij waardig vastgelegd kan worden.

COVID-19

In bepaalde situaties is de aanwezigheid van u als nabestaande niet mogelijk bij de laatste verzorging. Zeker nu de Covid-19 weer verder opduikt zal in sommige gevallen niet alles meer haalbaar zijn. Ook in deze situatie is het dan mogelijk dat dit moment wordt vastgelegd.

De laatste verzorging kan zowel in een klinische ruimte als in de thuissituatie plaatsvinden. In beide gevallen leg ik de liefdevolle handelingen vast. Daarvoor kan ik ook speciale kleding voor extra bescherming dragen.

Een goed rouwproces begint bij een goed visueel afscheid.

En wij zullen er alles aan doen om dat voor u mogelijk te maken.

Goodbye Moments Afscheidsfotografie – Nergens is zoveel liefde als op een afscheid

Afuitex – Post Mortem Support

 

Voor de voorbeelden van de foto’s en de video hebben wij gebruik gemaakt van een model.