Tarieven 2024

 

 

Thanatopraxie (lichte balseming)

Het tijdelijk conserveren van het lichaam, zodat er geen koeling noodzakelijk is. 

De thanatopraxie behandeling is inclusief reiskosten, verzorgen en kleden, verwijderen van implantaten en evt make-up/haar en het opbaren op bed, in kist of baar ( indien aanwezig ) en nazorg. 

 

€ 640

 

Balsemen

Langdurige conserveren van het lichaam voor repatriëring.

 

€ 500

 

Verwijderen van implantaten

Zoals pacemakers, defibrillators (ICD) en neurostimulators. Deze implantaten dienen verwijderd worden voor een crematie of op verzoek van nabestaanden.

 

€ 150

 

Gespecialiseerde technische overledenenzorg

Technisch sluiten van de mond, ogen en andere openingen die ontstaan zijn door of na chirurgische ingrepen, zoals een stoma, trachea, katheter, donatie of obductie/sectie.

 

Starttarief € 150 , daarna  € 90 per uur. 

 

 

Make-up en camouflage / airbrush

 

Starttarief € 150 , daarna  € 90 per uur. 

 

 

 

 Restauratie en reconstructie

Als uitvaartondernemer kunt u geconfronteerd worden met slachtoffers van een ongeval of zelfdoding. Deze overledenen vertonen vaak ernstige verwondingen en/of verminkingen. Het is voor de nabestaanden zeer pijnlijk, wanneer zij moeten vernemen dat afscheid nemen onmogelijk is. Een slecht begin voor het rouwproces. In deze gevallen kunnen reconstructie- en restauratietechnieken een oplossing bieden. De overledene kan geheel of gedeeltelijk weer toonbaar worden gemaakt, zodat afscheid toch mogelijk is.

 

Starttarief € 150 , daarna  € 90 per uur.

 

 

 

Vocht of gas behandeling

Vocht of gas afdrijven is een specialistische invasieve behandeling die bijna bij iedere overledene kan worden toegepast en die het ontbindingsproces zal vertragen. Het is een techniek waarbij men lichaamseigen vocht uit de borst en buikholte wordt verwijderd. Het is dus een goede aanvulling bij een opbaring en werkt prima in combinatie met koeling.

 

€ 250

 

 

Bodyseal

Als de nabestaanden de dierbare graag nog thuis willen houden en als de overledene door omstandigheden geuroverlast of vocht brengt kan bodyseal uitkomst bieden. Bodyseal zorgt een uitstekende barrière tegen geur en vocht. De hoes wordt door middel van een heatsealer dichtgemaakt zodat de hoes hermetisch is afgesloten. Doordat het materiaal erg flexibel is past een bodyseal hoes in elke kist of mand.

Bodyseal is alleen toepasbaar indien de overledene gecremeerd wordt. 

 

€ 250

 

 

 

Ons werkgebied, buiten de rode omlijning in overleg.