Advies en consultatie

 

Wij denken met u mee, indien u tijdens een verzorging of opbaring geconfronteerd wordt met een situatie waar u niet direct raad mee weet.

Wij kunnen u telefonisch en indien nodig ter plaatse adviseren en praktische hulp bieden.

 

 

Onze service

 

Thanatopraxie (lichte balseming)

 

Het tijdelijk conserveren van het lichaam, zodat er geen koeling noodzakelijk is.

Lees meer

 

Balsemen

 

Langdurige conserveren van het lichaam voor repatriëring.

 

 Verwijderen van implantaten

 

Zoals pacemakers, defibrillators (ICD) en neurostimulators. Deze implantaten dienen verwijderd worden voor een crematie of op verzoek van nabestaanden.

 

Gespecialiseerde technische overledenenzorg

 

Technisch sluiten van de mond, ogen en andere openingen die ontstaan zijn door of na chirurgische ingrepen, zoals een stoma, trachea, katheter etc.

 

Make-up en camouflage

 

Make-up kan op verschillende wijzen gebruikt worden:

- Voor het cosmetisch effect.

- Als camouflage voor verwondingen en verkleuringen.

- Als een zogenaamde ‘no-make-up’, waarbij de wasbleke huidskleur wordt weer warmer van kleur wordt gemaakt.

 

Indien het niet meer mogelijk is om de huid aan te raken, biedt de air brush make-up een uitkomst.  

Vocht of gas behandeling

 

Vocht of gas afdrijven is een specialistische invasieve behandeling die bijna bij iedere overledene kan worden toegepast en die het ontbindingsproces zal vertragen. Het is een techniek waarbij men lichaamseigen vocht uit de borst en buikholte wordt verwijderd. Het is dus een goede aanvulling bij een opbaring en werkt prima in combinatie met koeling.

   

Bodyseal

 

Indien de wens bestaat om de overledene thuis te houden ondanks moeilijke omstandigheden als geuroverlast of vocht kan bodyseal uitkomst bieden. Bodyseal zorgt een uitstekende barrière tegen geur en vocht. De hoes wordt door middel van een heatsealer dichtgemaakt zodat de hoes hermetisch is afgesloten. Doordat het materiaal erg flexibel is past een bodyseal hoes in elke kist of mand.

 

Bodyseal is alleen toepasbaar indien de overledene gecremeerd wordt. 

 

Restauratie en reconstructie

 

U kunt geconfronteerd worden met slachtoffers van een ongeval of zelfdoding. Deze overledenen vertonen vaak ernstige verwondingen en/of verminkingen. Het is voor de nabestaanden zeer pijnlijk, wanneer zij moeten vernemen dat afscheid nemen onmogelijk is. Een slecht begin voor het rouwproces. In deze gevallen kunnen reconstructie-en restauratietechnieken een oplossing bieden. De overledene kan geheel of gedeeltelijk weer toonbaar worden gemaakt, zodat afscheid toch mogelijk is.