Vaak wordt er aan mij gevraagd, hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Om een lang verhaal kort samen te vatten:

Per toeval ging ik de plaatselijke uitvaartverzorger helpen als drager, toen ik in aanraking kwam met de uitvaart was ik zo onder de indruk. Dit is wat mij zo past om te doen.

In de rol van uitvaartbegeleider zag ik mezelf niet maar het verzorgen van overledenen en begeleiden van de nabestaanden was iets waar ik mezelf heel goed in kon vinden.

Ik vind het heel fijn om te kunnen ontzorgen en mooie opbaringen te kunnen realiseren in de moeilijke tijd voor de nabestaanden.

Na vele opleidingen en een carrière als Mortuaria beheerder besloot ik voor mezelf te gaan beginnen en de technische kennis die ik in de jaren had opgebouwd aan te bieden buiten de mortuaria. Op dat moment was ook de thanatopraxie toegestaan in Nederland en de wet gewijzigd, ook deze opleiding ben ik gaan volgen in binnen- en buitenland. Dit heeft mij na vele jaren te hebben gewerkt in de uitvaart tot specialist in de post mortale zorg gemaakt en deze kennis deel ik weer als docent post mortale zorg.

Thanatopraxie maakt een groot deel uit van mijn werkzaamheden, niet alleen qua uitvoering maar ook de voorlichting en samenwerking met collega’s.

Dit heeft geresulteerd tot bestuurslid van het “N.I.T.” Nederlands instituut voor Thanatopraxie, en mede oprichter en bestuurslid van de vereniging voor actieve thanatopracteurs. “V.V.A.T.”

 

Niels Schermel

 

 

Als verpleegkundige heb ik jarenlange ervaring in verschillende sectoren binnen de gezondheidszorg. 

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in de palliatieve zorg en de post mortale zorg. Het geeft mij erg veel voldoening om juist tijdens deze kwetsbare periode mijn kennis en aandacht in te mogen zetten. 

Tijdens mijn werkzaamheden als verpleegkundige in een Hospice heb ik Niels leren kennen en vanuit een sterk gedeelde visie is onze samenwerking ontstaan. Bij Afuitex Post Mortem Support zet ik mij met veel aandacht in voor onze missie “een verzorgde opbaring” zodat een waardig afscheid mogelijk is. 

Ik sta voor een warme en professionele manier van handelen en met veel aandacht voor de persoonlijke wensen en details.

 

Ik ben BIG geregistreerd Verpleegkundige en geregistreerd Thanatopracteur bij het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie.

 

Maike Bakker