Mijn loopbaan in de uitvaartzorg begon wellicht onverwacht, toen ik als drager de plaatselijke uitvaartverzorger bijstond. De eerste kennismaking met dit werk maakte diepe indruk op me en ik ontdekte al snel dat dit mijn roeping was. Hoewel ik mezelf niet direct als uitvaartbegeleider zag, voelde ik me sterk aangetrokken tot het verzorgen van overledenen en het begeleiden van nabestaanden.

Het kunnen ontzorgen van mensen en het creëren van respectvolle opbaringen tijdens moeilijke tijden is iets waar ik enorm veel voldoening uit haal. Na het volgen van diverse opleidingen en het opdoen van ervaring als Mortuaria beheerder, besloot ik mijn eigen pad te volgen. Met de wijzigingen in de wetgeving in Nederland omtrent thanatopraxie, greep ik de kans om mij hier verder in te specialiseren. Deze beslissing heeft mij gevormd tot een expert in post mortale zorg, wat ik nu deel als docent op dit gebied.Thanatopraxie neemt een belangrijk deel van mijn takenpakket in beslag. Niet alleen voer ik de procedures uit, maar ik geef ook voorlichting en werk nauw samen met collega's binnen het vakgebied. Mijn toewijding heeft geresulteerd in functies als bestuurslid van het "N.I.T." (Nederlands instituut voor Thanatopraxie) en medeoprichter en bestuurslid van de vereniging voor actieve thanatopracteurs "V.V.A.T." Het is een eer om mijn kennis en expertise zo te kunnen delen en bij te dragen aan de groei en professionalisering binnen de post mortale zorgsector.

                                                    Niels Schermel

 


 

Als verpleegkundige heb ik jarenlange ervaring in verschillende sectoren binnen de gezondheidszorg. 

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in de palliatieve zorg en de post mortale zorg. Het geeft mij erg veel voldoening om juist tijdens deze kwetsbare periode mijn kennis en aandacht in te mogen zetten. 

Tijdens mijn werkzaamheden als verpleegkundige in een Hospice heb ik Niels leren kennen en vanuit een sterk gedeelde visie is onze samenwerking ontstaan. Bij Afuitex Post Mortem Support zet ik mij met veel aandacht in voor onze missie “een verzorgde opbaring” zodat een waardig afscheid mogelijk is. 

Ik sta voor een warme en professionele manier van handelen en met veel aandacht voor de persoonlijke wensen en details.

 

Ik ben BIG geregistreerd Verpleegkundige en geregistreerd Thanatopracteur bij het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie.

 

Maike Bakker